Het werk van Jan Maarten Voskuil (1964) zoekt de grenzen op van de schilderkunst en raakt daarbij aan architectuur, design en beeldhouwkunst. Maar het blijven, zo zegt hijzelf, schilderijen: “Uiteindelijk is het niet meer dan linnen op spieraam. (–) Mijn werk gaat net zo min over beeldhouwkunst, als dat de platte werken van Carl Andre over schilderkunst gaan”.

Zijn werk is verwant aan het minimalisme en de geometrische abstractie. Tegelijkertijd probeert Voskuil daaraan te ontsnappen door het gebruik van deconstructie en het glooiende organische oppervlak van zijn werk. De werken worden hierdoor ogenschijnlijk aanraakbaar en sensibel. Met diverse galeries in onder meer de Verenigde Staten en Duitsland is zijn werk verspreid in collecties van particulieren en musea, van Japan en China tot Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Round Trip is een reis in de tijd van Voskuils werk van de afgelopen tien jaar. Tegelijkertijd verwijst de titel naar de centrale rol die de cirkel speelt in de constructie van zijn schilderijen.


The work of Jan Maarten Voskuil (1964) explores the boundaries of painting and touches on architecture, design and sculpture. His work is related to minimalism and geometric abstraction. At the same time, Voskuil tries to escape this by using deconstruction and the sloping organic surface of his work. As a result, the works appear to be touchable and sensible.

Round Trip is a journey through the artist's oeuvre and refers at the same time to the central role that the circle plays in the construction of his paintings.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 30,00
Aantal: Bestellen