Het bijzondere talent van Roos Holleman (1989) werd al meteen na haar afstuderen in 2012 aan de St. Joost Akademie in Breda ontdekt. Zij werd door NRC Handelsblad als een van de tien meest getalenteerde afstudeerders van Nederland gespot. Tegenwoordig woont en werkt Roos Holleman in Kopenhagen (DE). In korte tijd werkte zij aan een indrukwekkend oeuvre dat zich in diverse museale en talloze particuliere collecties bevindt. 
 
Holleman tekent met grafiet en pastelkrijt allerhande curiositeiten uit de natuur, vooral vogelbalgen. Zelf omschrijft ze haar werk als ‘visuele autopsie’: “Juist het natekenen daagt mij uit tot aandachtig kijken en leidt zo tot ontdekking van het schone.” In haar tekeningen, meestal op zeer groot formaat, probeert zij telkens de overweldigende schoonheid van de natuur te evenaren. Beeldend kunstenaar Marc Mulders zei over Holleman: “… met een zeer verfijnd handschrift, kennis van de anatomie en begrip voor huid- en stofuitdrukking zijn haar werken imponerend en ‘aanraakbaar’. ”
 
In april 2019 verschijnt bij 99 Uitgevers/Publishers haar boek The Centre of Attention, met tekstbijdragen van Alexander Reeuwijk en Suzanna de Sitter. De vormgeving wordt verzorgd door Mart. Warmerdam.
Het boek geeft een representatief overzicht van haar werk tot nu toe: vogels, paradijsvogels, kolibries, nachtvlinders en allerlei curiositeiten. Het boek is tweetalig (NL-EN), krijgt een bijzondere grafische uitvoering en heeft een omvang van 208 pagina’s (waarvan acht uitslaanders) met maar liefst 160 full colour afbeeldingen.

Het boek verschijnt op 14 april 2019, verzending vindt na die datum zo snel als mogelijk plaats!
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 40,00
Aantal: Bestellen