Formaat: 15 x 11 cm
Uitgave: doosje, 11 dubbele en 8 enkele kaartjes 
ISBN 978-90-78670-04-9

Haarlem is een veelzijdige stad met een rijke historie die nog op veel plaatsen bewaard is gebleven. In 11 wandelingen en 8 highlights ontdek je de meest mar­kante plekken in en rond Haarlem. De bijzonder hand­zame – losse – kaartjes zijn voorzien van boeiende achtergrondverhalen met veel interessante feiten en details.

Haarlem en omgeving zijn een en al geschiedenis. Zo is de oude stadskern gebouwd op een zeshonderd meter brede strand­wal. En de beroemde Haarlemmer­hout is eigenlijk een restant van een vijf­duizend jaar oud oerbos. Ook telt de stad nog meer dan twintig hofjes en herbergt ze Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. De strijd tegen het water is nergens beter zichtbaar dan in het schilder­achtige dorpje Spaarndam. Diezelfde strijd tegen de ‘waterwolf’ heeft een industriëel monument van wereldformaat opgeleverd: Stoom­gemaal De Cruquius. En op het afgegraven duinzand van Land­goed Elswout in Overveen werd de grachten­­­­gordel van Amsterdam gebouwd. 

Wandelingen/highlights:
Langs de middeleeuwse stadsgrenzen – Teylers Museum – Rond de Grote Markt – De Bavo/Grote Kerk – Vijfhoek en Heilige Landen – De oude hofjes – Handel en wandel – Het station – Over strandwal en heerweg – Corrie ten Boom Museum – De Haarlemmer­hout – Buiten­plaatsen – De weg van het bier – Land­goed Elswout – Thijsse’s hof in Bloemendaal – Dorp aan zee Zand­voort – Stoomgemaal De Cruquius – Spaarndam – Lustoorden in Velsen.  
Informatie:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 17,50
Aantal: Bestellen