Van Gogh in Haarlem is een reconstructie van de Haarlemse kunsthandel van J.H. de Bois, die van 1913 tot aan het jaar van zijn plotselinge dood, in 1946, heeft bestaan. De Bois was al vroeg zeer ontvankelijk voor het werk van Vincent van Gogh en onderhield goede contacten met de weduwe van Vincents broer Theo, Jo Bonger, namens wie hij tal van schilderijen en tekeningen van Van Gogh wist te verkopen. Hij had in die vroege periode de hele handel van werken van Vincent van Gogh in Nederland in handen. En zelfs internationaal was hij één van de groten. 

De publicatie bevat een tekst over leven en werk van J.H. de Bois door J.F. Heijbroek en E. Wouthuysen, twee kunsthistorici die in 1993 een belangwekkende monografie over De Bois hebben gepubliceerd. Antoon Erftemeijer, conservator moderne kunst van het Frans Hals Museum|De Hallen Haarlem, gaat nader in op het bezoek van Van Gogh aan het toenmalige Stedelijk Museum van Haarlem in 1877. De publicatie bevat tevens een biografie over Vincent van Gogh, geïllustreerd met alle 36 schilderijen en tekeningen die De Bois van Van Gogh in Haarlem verhandelde.

De publicatie verschijnt als eerste deel in de reeks Haarlemse Kunstcahiers. Het is een fraai vormgegeven cahier op het formaat 28 x 21.6 cm, telt maar liefst 70 full color afbeeldingen en heeft een omvang van 40 pagina’s. 

Er verscheen ook een speciale editie met werk van drie Haarlemse kunstenaars – Alice BrasserMichiel Hogenboom en Michel van Overbeeke – die zich lieten inspireren door Van Gogh en De Bois. Ben je hierin geïnteresseerd, stuur ons dan een email voor meer informatie.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 10,00
Aantal: Bestellen