De overweldigende landschappen van Tessa Verder zijn het resultaat van een zeer bijzondere werkwijze: op locatie door haar gefotografeerde landschappen worden gemengd met fotografische uitsneden van bestaande schilderijen uit de kunstgeschiedenis. Na veel research en eindeloos gepuzzel op de computer ontstaat een nieuw landschap, dat wringt en vragen oproept bij de kijker. Haar werk is verwant aan de sfeer die de Duitse romantische schilder Caspar David Friedrich met zijn werk oproept. Zijn sublieme landschappen met vooral onheilspellende of karakte-ristieke natuurelementen, stellen het gevoel en de beleving centraal. Tessa Verder komt daarbij in haar werk steeds dichter bij de kern van haar kunstenaarschap, dat door Friedrich als volgt werd verwoord: “Een schilder moet niet alleen schilderen wat hij voor zich ziet, maar ook wat binnen in hem leeft.”

Haar boek Breeze of Light, met teksten van Jurriaan Benschop en Tamara Sterman, verscheen in april 2018.

Speciale editie

Ter gelegenheid van het boek is een speciale editie uitgebracht, Blue Zone 2, in een beperkte oplage van 50. Het werk is samengesteld uit een foto, gemaakt op één van haar trektochten op een prachtige mistige vroege avond in de bergen van Zuid-Afrika, en uit fragmenten van drie verschillende schilderijen waaronder een 19e-eeuws bloemstilleven. De titel Blue Zone refereert aan de vijf gebieden op de wereld waar bewoners gezonder, gelukkiger en langer leven dan gemiddeld ergens anders.

Blue Zone 2 is te koop voor de bijzondere prijs van € 450,-. Het formaat van de print is 30 x 45 cm (exclusief witrand, zonder lijst) en de oplage bedraagt 50 exemplaren. Als je de print bestelt, krijg je tezijnertijd een uitnodiging voor de officiële boekpresentatie. Het boek ligt daar voor je klaar of wordt op verzoek per post nagezonden.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 450,00
Aantal: Bestellen