De schilderijen en achterglastekeningen van Margot de Jager zijn fantasierijke, imaginaire landschappen: plekken die alleen bestaan in de verbeelding van de kunstenaar. Zij refereert daarin bewust niet aan bestaande plekken, omdat het niet gaat om een afbeelding van het landschap, maar om een evocatie daarvan. Soms betreft het een landschappelijke scene; in andere werken zoemt ze in op een detail zoals een blad of een bloem. Je zou kunnen zeggen dat het gaat om verschillende landschappelijke sferen, waarbij ook het materiaal leidend kan zijn.

Het boek bevat een veelzijdig overzicht van haar werk van de afgelopen tien jaar. Het voorwoord is geschreven door collega kunstenaar Erik Mattijssen. Kunstenaar Sam Drukker schreef een boeiend verslag van zijn gesprek met Margot over de schilderkunstige aspecten van haar werk. Landschapsarchitect Hanneke Kijne schreef naar aanleiding van een tweegesprek met Margot een tekst over de verschillen tussen het maken van een landschapsontwerp en een verbeeld landschap. Tenslotte vertellen verzamelaars een kort verhaal over de betekenis van het werk van Margot voor ieder van hen persoonlijk. Zo schrijft voormalig conservator beeldende kunst van de Aegon Art Collection Corrie van der Veen: “Al meer dan 25 jaar weet Margot de Jager mij telkens weer met haar werk te verrassen. Van abstractie naar figuratie en van werkelijkheid naar droomwerelden, waardoor creatieve denkprocessen worden gestimuleerd.” 

Tijdens de boekpresentatie zullen spreken galeriehouder Ron Lang, kunstenaar Sam Drukker en uitgever Riëlle Boerland. In de galerie is t/m 11 januari 2017 werk van Margot de Jager te zien.
Waar: Ron LangArt, Laurierstraat 82, Amsterdam
Wanneer: zondag 18 december
Tijd: 15.30-17.30 uur

Het boek is tweetalig (EN-NL), 120 pag. fc, hardcover, ISBN 978-90-78670-50-6, prijs € 25,00. De vormgeving is van Mart. Warmerdam.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 25,00
Aantal: Bestellen