Iris Le Rütte is beeldend kunstenaar en dichter. Haar sculpturen – waaronder de spraakmakende groep dromedarissen getiteld Fata Morgana aan de Amsterdamse Wibautstraat – zijn in vele Nederlandse steden in de openbare ruimte te zien, maar ook in musea zoals Beelden aan Zee te Scheveningen, waar zij in 2015 opnieuw een solotentoonstelling zal hebben.

Le Rütte publiceert haar poëzie in onder meer Hollands Maandblad. Haar tekeningen verschenen in talrijke boeken, tijdschriften en kranten, zoals Hollands Maandblad en NRC Handelsblad. Een zeer bijzonder project was haar samenwerking met Leo Vroman in De mooiste Gedichten (2007), waarbij Vromans gedichten verlucht werden met tekeningen van Le Rütte. Bindend element in beider werk zijn de thema’s liefde en vergankelijkheid, geboorte en dood.

Met Ik dicht je bij me verschijnt voor het eerst een bundel met eigen gedichten, in combinatie met haar tekeningen. Tom van Deel: "Tekst en tekeningen versterken en verhelderen elkaar wederzijds in het werk van Iris Le Rütte; de tekeningen geven ruimte en betekenis aan de gedichten. Ze staan hoe dan ook in een geheimzinnig verband met de tekst."

 

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 24,50
Aantal: Bestellen