Verschenen: november 2009
Samenstelling: Michel Pellanders 
Auteur: Frank Groothof
Ontwerp: Mart. Warmerdam
Uitgave: 11.5 x 16.5 cm, soft cover, 192 p. 
ISBN: 978-90-78670-11-7 

Het verhaal van De Wonderjaren gaat over de belevenissen van een jongetje dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw – de periode van de wederopbouw – opgroeit.
Fotograaf Michel 
Pellanders, geboren in 1951, laat in bijna honderd beelden zijn kinderjaren tot leven komen. Met privéfoto’s en bijzonder materiaal uit diverse beeld­­archieven creëerde hij een persoonlijk beeldverhaal van zijn jeugd, waarin veel leeftijdgenoten zich zullen herkennen. 
Theatermaker Frank Groothof (1947) schreef er op verzoek van Pellanders liefdevolle teksten bij. Hij deed dit vanuit het perspectief en de beleving van het kind dat hij toen was. 
Audiograaf Hannes Wallrafen (1951) ging op zoek naar typische geluiden uit zijn jeugdjaren en maakte daarvan een aantal intrigerende soundscapes, die zijn te beluisteren op een speciale website bij dit boek: www.wonderjaren.nl. 
Deze publicatie is daarmee een fascinerend en ont-roerend vademecum van hun ‘wonderjaren’ geworden. Van zweefmolen tot zeepkist, van champagne­pils tot ijsbonbons, van Tarzan tot Mickey Mouse: ze staan er allemaal in. 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk: € 9,95
Aantal: Bestellen